November 28, 2011

Kapcsolódó cikkek:
  • Pneumonia kezelésére
  • A használati utasításban tabletta Pektusin
  • Glewe, használati utasítások
  • Vélemények a Klenzit A
Tweet

 Polyarthritis
 Polyarthritis   - Olyan betegség, amelyben van gyulladás többszörös kötések, vagy az bekövetkezik következetesen. Ez egy krónikus betegség. A fő okok arthritis gyulladás ízületi szövetek Ahol van egy csomó ereket, és idegvégződéseket. Ebben a betegségben megfigyelhető problémák sinovalnoy shell Ami körülveszi a közös.

Az indokait fejlődő ízületi gyulladás, amelyet a következő betegségek:

  • A rheumatoid arthritis   - Az a szabály, hogy nem jár a fertőzés kerül a közös, de végül fejleszteni krónikus hiánya több ízület. Rheumatoid arthritis befolyásolja a kötőszövet és a súlyos szisztémás betegség. Meglehetősen gyorsan, ez a betegség hatással más szervekben, ezért fontos, hogy az ízületi gyulladás kezelésére a legkorábbi szakaszban.
  • Artritisz   - A következménye egyszer fertőzés. Ennek okai betegség lehet tuberkulózis . brucellózis . tripper . Ha alkalmazza időben és megfelelő kezelés a betegség, amelynek következtében az artritisz, akkor gyorsan halad. Azonban, azzal figyelmen kívül hagyják a fertőzéses artritisz közös munka lehet törni.
  • Crystal sokízületi   ( sokízületi csere ) - Által okozott metabolikus betegségek a szervezetben. Az ő fő oka válik jelentős felhalmozódását sók   ízületek. Sókristályok ingerli a közös, ami a gyulladást. Így köszvény   Ez egy kristályos ízületi gyulladás, amely által okozott felhalmozódása sók Húgysav .
  • Pszoriázisos ízületi gyulladás   - Főként fordul elő az emberek aluli negyven éve. A betegség kifejlődésének után történt pszoriázisos bőrelváltozások . Ez nyilvánul meg hat-nyolc hónap. A betegség általában a az ízületek a láb.
  • Reaktív ízületi gyulladás   - Provokálni a fertőzés jut be a szervezetbe. Gócok van a urogenitális rendszer, vagy a tüdőbe. Mivel a reaktív arthritis alakulhat kötőhártya-gyulladás . polineuritisz . vastagbélgyulladás .

Az artritisz tünetei

A fő tünetek a betegség közvetlenül függ, hogy milyen típusú arthritis lép fel, valamint az oka annak előfordulása. Jelenlétében a fertőzés a szervezetben manifesztekről Artritisz . Ebben az esetben, azzal jellemezve, a következő tünetek arthritis: duzzanat és bőrpír a bőrön át a közös, mozgásukban korlátozott.


Ugyanakkor, reumás ízületi gyulladás   Úgy tűnik, eleinte nagyon enyhe tünetekkel. A fő jelei a korai szakaszában az ilyen típusú arthritis van a magas érzékenység az ízületek, hogy az időjárás. Eleinte a fájdalom kifejezett eléggé gyengén és duzzanat az ízületekben szinte láthatatlan. Egyes esetekben van egy láz, azonban gyakrabban nyilvánul tünetei a láz és a súly az étvágytalanság. De bizonyos esetekben a rheumatoid arthritis   hőmérséklet emelkedés nagyon erős lehet, továbbá vannak olyan betegségek, a belső szervek.

Gyermekek arthritis nyilvánul elérése után a második életév. Az artritisz tünetei ebben az esetben nyilvánul következők: ízületi fájdalom és jelentős mozgáskorlátozottság. Betegség szimmetrikusan befolyásolja az ízületek, miközben növekszik nyirokcsomók .

Diagnózis arthritis

 Polyarthritis
 Ahhoz, hogy a helyes diagnózis a beteg, azt kell, először is, dolgozzon ki részletes történelem   valamint hogy végezzen egy nagyon alapos orvosi vizsgálat. Ha a beteg azt kifogásolja, hogy az ízületeket kevésbé mobil reggel, és amíg ez a feltétel bekövetkezik egy fél órát vagy többet, akkor az orvos jelenlétére utal gyulladás . Ha van egy személyes vagy családi kórtörténetében pikkelysömör   akkor feltételezhetjük, hogy a pszoriázisos artritisz beteg. Ha egy beteg jelenlétében gyulladásos bélbetegség, gyulladás a szivárványhártya, vagy a korábban megfigyelt tünetek gyulladásos hasmenést , Mindezek a betegségek okozhatnak ízületi gyulladás.

A beteg rheumatoid arthritis fordul gyulladás az ízületek a kezek, valamint metatarsophalangeal közös a láb . Ezek a gyulladásos folyamatban hat vagy annál több hétig. Általános szabály, hogy, ha a betegség leggyakrabban a nők, akik nem érik el az ötven év. És az idősek gyakran a betegség megjelenésekor között egyenlően képviselői mindkét nemnél. A kezdeti szakaszban a betegség tünetei előfordulhatnak alkalmanként, de egy idő után nem jönnek minden alkalommal, így az életminőség válik sokkal alacsonyabb.

Mivel a diagnózis arthritis használják, mint egy teszt a reumatoid faktor. A szakértők azonban megjegyezni, hogy körülbelül harminc százaléka a rheumatoid arthritisben szenvedő betegek a vizsgálatok azt mutatják, negatív eredménnyel. Ha a test jelenlétében antinukleáris antitestek , Lehet jele szeropozitív rheumatoid arthritis Ami egy súlyosabb formája a betegség.

Mivel a betegség diagnózisa is használ egy vérvizsgálat jelezve vörösvértest-süllyedés, egy teszt, amely meghatározza a tevékenység aszpartát-amino- . Ez is a folyamat a diagnózis határozza meg a szintet kreatinin   és az előállított vizeletvizsgálat . A legolcsóbb és legegyszerűbb módszer, hogy tesztelje azt a süllyedés vörösvérsejt Ami azt mutatja, a szint a betegség aktivitásának betegekben. De ez a tanulmány, hogy megtalálják a diagnosztikai. Ebben a teljesítmény teszt a felesleges, nem minden beteg rheumatoid arthritis.

Abban az esetben, az ízületi gyulladás tüneteit egy évre, és hosszabb ideig kell röntgen kezek és lábak. A korai diagnózis arthritis nagyon fontos. Csak a megfelelő és időben történő kezelés a beteg képes lesz előre vetíti a megjelenése ízületi károsodás és más súlyos megsértése.

Szövődmények sokízületi

 Polyarthritis
 A reumatoid artritisz lehet egy megnyilvánulása számos szövődmény. Például, ízületi gyulladás idővel válthat ki szemkárosodást okozhat, a bőr, a tüdő, az erek, a szív és más szervek. Ezen túlmenően, egyes mellékhatások tudunk előállítani és gyógyszerek, készítmények, amelyeket az ízületi gyulladás kezelésére.

Tekintettel a napi kellemetlenséget okoznak A artritisz tüneteit, sok beteg látott depresszió . Megfigyelések szerint, körülbelül minden ötödik beteg rheumatoid arthritisben jelennek meg a bőrön reumás csomók . Ez a pecsét a bőr alatt, gyakran képződnek az alkar, könyök, sarok, lábujjak. Néha úgy tűnik, élesen, néha jelennek meg fokozatosan.

Reumás csomók is megjelennek a szív . fény . Mint egy szövődménye a betegség előfordulhat kiütés Valamint egyéb problémák a bőrrel. Ez lehet például valamely betegség következtében és mellékhatás kábítószerek hozott. Arthritis okozhat szembetegségek. Például, a betegek néha fejleszteni gyulladás episclera . ínhártyagyulladás . És ha az első betegség viszonylag könnyű, a második is okozhatja a látásromlást. A Sjögren-szindrómára Melyik is előfordul szövődményeként ízületi gyulladás nyilvánul kiszáradását és irritációját szemében. Ha nem indul el a korai kezelés, úgy tűnhet, a kötőhártya hegesedés. Következésképpen, a rheumatoid arthritis rendszeresen ellenőrizni kell a látást.

A fejlesztés a artritisz fordulhat elő, mint egy folyadék felhalmozódása között a szívburok   és szív . Ez ritkán történik meg, fellángolások idején, vagy a visszaesés a betegség. És ennek eredményeként a vevő bizonyos gyógyszerek is súlyosbíthatják a feltétele a szívizom. A rheumatoid arthritisben szenvedő betegek nagy a kockázata a megnyilvánulásai szív-érrendszeri betegségek, köztük miokardiális infarktus .

Ritkán nyilvánul különösen súlyos szövődmény vasculitis Amely befolyásolja a kis erek. A legtöbb esetben, csökkenti a betegek száma Vörös vérsejtek Okozva vérszegénység   annak minden velejáró tünetek. Ritkán látható a arthritis Felty szindróma   - Növelje a méret a lépben. Ez viszont szindróma nagyban növeli a daganatok a nyirokcsomók. A formáció a rheumatoid csomók a tüdőben, általában nem befolyásolja a beteg állapotától. Néha azonban provokálni Tüdő összeomlását Fertőzések folyadék felhalmozódása között a membránokat a tüdőben. Reumás ízületi gyulladásban sokkal sebezhető fertőzések. Megfelelő betegségek kezelése során és folyamatosan nyomon követi az orvos segít elkerülni az ilyen problémákat a jövőben.

Arthritis kezelésére

Kezelési módszerei egy bizonyos típusú arthritis kötelező ki kell jelölniük egy tapasztalt szakember. Ez különösen fontos, hogy meghatározzák azokat a betegeket diagnosztizáltak rheumatoid arthritis, amikor a fő kezelés célja, hogy csökkentse a időtartamának a heveny időszak a betegség. A rheumatoid arthritis kezelésére kötelező használatának glükokortikoid Ami néhány esetben bekerülnek közvetlenül az ízületbe. Is kinevezett terápia, amelynek fájdalomcsillapító tulajdonságai .

A komplexum ízületi gyulladás kezelésére kell neveznie reumatológus. Mint általában, súlyosbodása arthritis kezelést úgy végezzük, egy kórházban. A reumatoid arthritisz sikeresen alkalmazott masszázs és a testmozgás egy sor speciális gyógytorna. Szintén észrevehető hatást ad alkalmazása fizikoterápia . Megjegyzendő azonban, hogy lehetetlen, hogy felmelegedjen a megbetegedett közös.

Ha a javulás nem fordul elő, hogy hozzárendelve műtét megszüntetését célozzák szövet a közös, ami a betegség által érintett. Jelenleg ezek a műveletek elvégzésének arthroscopically .

Bűnmegelőzés arthritis

A betegségek megelőzésének, az ízületek az első helyen fontos ahhoz, hogy az alapvető szabályokat az egészséges életmód. Mindennapi torna, futás és más a gyakorlat erősíti az izmokat és az ízületeket. Ez is egy általános keményedés a szervezetben.

Ez egy időben mindent gyógyító fertőző betegségek. Fontos figyelembe venni az E betegség hozzájárulhat az elhízás, a rossz táplálkozás, a jelenléte egy nagy terhelés a ízületek, valamint a gyakori sérülések.